Avem plăcerea să vă invităm la manifestarea dedicată Zilelor UMFST Târgu Mureș, ”Grădina Botanică Universitară – o sursă valoroasă pentru aromaterapie”, organizată de Disciplina de Botanică farmaceutică și Disciplina de Farmacognozie și Fitoterapie care se va desfășura în data de 13 decembrie, ora 9.00, în clădirea Facultății de Farmacie din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș.

Manifestarea științifică are ca scop informarea elevilor de liceu despre importanța Grădinii Botanice Universitare și prezentarea practică a unor metode de valorificare a plantelor medicinale în aromaterapie.
Activitățile se adresează elevilor din clasele X-XII din Târgu Mureș.

Programul manifestării științifice

ora 9.00 – Seminar: ”Introducere în aromaterapie” – Lector: Asistent universitar dr. Ștefănescu Ruxandra
Clădirea principală UMFST

ora 10.00 – Workshop – analiza microscopică a țesuturilor secretoare din plante – Coordonator: Conferențiar dr. Tanase Corneliu
Laboratorul de botanică farmaceutică – workshop organizat de Disciplina de Botanică farmaceutică

ora 10.00 – Workshop – metode de obținere a uleiurilor volatile și analiza fitochimică a acestora – Coordonator: Asist. univ. dr. Ștefănescu Ruxandra
Laboratorul de farmacognozie și fitoterapie – workshop organizat de Disciplina de Farmacognozie și Fitoterapie

Pentru înscrierea la workshop-uri vă rugăm să ne trimiteți până în data de 7 decembrie anul curent, la adresa de E-mail: botanicafarma.umftgm@gmail.com un tabel cu elevii care doresc să participe, precizând liceul/colegiul, numele profesorului coordonator, numele și prenumele elevului, clasa și workshop-ul pentru care optează elevul (Botanică / Farmacognozie).